Tuesday, September 12, 2006

Exchange 2003 Üzerinde Banner Değişimi İle Güvenliğinizi Arttırın

Exchange 2003 üzerindeki Virtual Server’ların otomatik bağlantı yanıtı olan banner’lar sunucuya Telnet üzerinden bağlanıldığında veya başka bir saldırı şekliyle atak yapıldığında sunucunuz ile ilgili bazı bilgileri karşı tarafa verir. Bu bilgiler, Exchange üzerindeki işletim sisteminin versiyonu ve üzerine yüklü servis paketi bilgisidir. Kötü amaçlı kişiler bu bilgileri öğrenerek sistem açıklarını bulabilir. Verilen bu yanıtları değiştirmek bir seviye de olsa güvenliğinizi arttıracaktır. Bu makalemde Exchange 2003 üzerinde çalışan SMTP, IMAP4 ve POP3 virtual server’larının varsayılan bağlantı yanıtlarının (banner) nasıl değiştirileceğini inceleyeceğiz.

Banner bilgisini değiştirmek için bir çok yol bulunuyor. Bu makalede Metabase Explorer araçları ile doğrudan metabase üzerinde değişiklik yaparak banner değişikliğine gideceğiz. Ayrıca sonuca scripting kullanarakta ulaşmak mümkün.

İşlemler sırasında metabase’in bozulup, geri dönüşü olmayan bir noktaya gelebileceğinizi düşünürsek, başlamadan önce IIS Metabase yedeği almanızı öneririm.

Default SMTP Virtual Server banner’ını görelim. SMTP banner için aşağıdaki komutu command prompt’da çalıştırın.

Telnet Sunucu_Adı 25

Yanıt aşağıdaki gibi olacaktır.



http://www.mshowto.org adresinde yayımlanan makalemin devamını okumak için tıklayınız.

No comments: